Στην ειδική κατηγορία υποψηφίων και οι διακριθέντες στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής

Οι διακριθέντες στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής συμπεριλαμβάνονται πλέον στην ειδική κατηγορία υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., με νέα υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στην ειδική κατηγορία υπάγονται οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής ή Ρομποτικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο).

Οι διακριθέντες εγγράφονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων, εφόσον το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στην τελευταία τάξη Λυκείου. Ειδικά η βράβευση στη Ρομποτική, η οποία αναπτύσσει στοχευμένες εφαρμογές Πληροφορικής, λογίζεται ως βράβευση στην Πληροφορική.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στον Ευρωπαϊκό διαγω νισμό για νέους επιστήμονες με την απονομή σε αυτούς του πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βραβείου. αφορά στους κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου του σχολικού έτους 2015-2016 κι εφεξής, καθώς και τους αποφοίτους του σχολικού έτους 2014-2015.

Δες από ΕΔΩ το αντίστοιχο Φ.Ε.Κ.

Περισσότερα... http://e-employ.gr/el/epaggelmatikos-prosanatolismos/gia-mathites-goneis/arthra-nea-gia-panellinies-kai-epaggelmatiki-prosanatolismo/item/623-stin-eidiki-katogria-ypopsifiwn-kai-oi-diakrithentes-stis-olympiades-pliroforikis